снимка Live.Varna.bgСъветниците от стопанската комисия към Общински съвет - Варна дадоха

...
снимка Live.Varna.bgСъветниците от стопанската комисия към Общински съвет - Варна дадоха
Коментари Харесай

Община Варна дава близо 900 хиляди лева за ново кръгово в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“

снимка Live.Varna.bg

Съветниците от стопанската комисия към Общински съвет - Варна дадоха единодушието си  да стартира процедура по безплатно придобиване на държавен парцел, с който да бъде разширено и обособено кръгово кръстовище в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “. 

 

Те гласоподаваха промени в Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност през 2018 година, в която ще бъде включен парцелът.

Кръговото кръстовище се намира в региона на Международния дом на учените „ Проф. Фредерик Жолио Кюри “. Част от парцела на Дома – към 400 кв. м, попадат в обсега на новото кръстовище, стана ясно на днешното съвещание. Засегнати са още два по-малки терена, частна благосъстоятелност, които следва да бъдат отчуждени.  

За реализацията на обекта в общинския бюджет за тази година са заделени 871 000 лева Освен кръговото кръстовище в проекта е заложено също в допълнение благоустрояване - оформяне на зона за отдих и създаване на нова чешма с минерална вода.
Ако няма обжалвания и процедурите преминат по мед и масло, строителните работи може да се осъществят преди началното на дейния туристически сезон. В противоположен случай осъществяването ще стартира най-рано през есента.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР